Mitä microblading on?

Microblading on lähtöisin Japanista ja nykyään se on suosittua ympäri maailman. Microblading on kestopigmentointimenetelmä, jossa ihon tyvisolukerrokseen viedään väripigmenttiä erittäin ohuiden neulojen avulla.

Microblading-tekniikalla jäljitellään oikean karvan vahvuutta, muotoa ja suuntaa. Tällöin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman luonnollinen karvatekniikkaa käyttäen.

Microblading-tekniikalla tehty pigmentointi ei ole ikuinen. Väri pysyy ihossa noin vuoden, mutta joillakin jopa pidempään. Microblading käsittely tehdään yleensä kaksi kertaa. Vahvistus tehdään noin 4-8 vkoa ensimmäisestä käsittelykerrasta.
Värin pysyvyyteen vaikuttaa mm. ihon kuivuus/rasvaisuus, ihon uusiutuminen, tietyt lääkkeet, tietyt lisäravineet (esim. Omega-3), sairaudet sekä ulkoiset tekijät.

Työvälineenä käytetään artistikynää, johon asetetaan terä, jossa on 12-18 ohutta neulaa. Teränä voidaan käyttää esimerkiksi U- mallista tai viistossa olevaa Classic-mallia, riippuen millaista jälkeä ja lopputulosta haetaan. Terät ovat aina kertakäyttöisiä.